Selasa, 25 November 2014

Abacus Teambuilding & Annual Dinner 2014

21-23 November 2014


Abacus teambuilding tahun ni buat kat Penang,Hotel Bay View ,Batu Feringghi,masa ni  aku preggy 2 month's,Husband 50-50 nak bagi pi ke tak takut sebab kandugan masih baru,tapi Alhamdulillah so far aku x mengalami apa2 alahan yang teruk,setakat muntah tu biasa la.Puas jugak nak pujuk husband sib baik dia bagi akhirnya.

 

Kebetulan kak Asmalila department sdd pon preggy 3 months die pon ok je xde pape,atleast aku de geng ibu2 mengandung kan hehehe.So aku decide pegi jugak lagipon last Abacus buat teambuilding masa aku mula2 masuk 2010.Rasa ralat kalau  xpi, lagipon seyesly aku ok & kandugan pon ok.

 

Kitaorang naik bas berkumpul depan office kul 8, hubby hantar pagi tu,sampai ke tangga bas risau tol die, thanks abg coz care sangat2 about your wife, of course kena care kalau x mau aku merajuk hahaha.

 

Kitaorang gerak dari KL kul 9 sampai penang kul 4 camtu,biasa la jem kan time office our kot masa sampai penang bridge tu.Alhamdulillah dalam perjalanan aku x mengalami apa2 alahan,staff yang satu bas aku semua care sikit2 tanya aku ok ke x.

 

Sampai hotel kitaorang daftar dulu,sebelum pergi memang da decide nak dok ngan sape aku dok ngan ex boss aku kak zaty hehehe.Teambuilding ni under Comfori so everything dorang yang buat.Lepas daftar kitaorang dapat baju group masing2 group pon da ditentukan awal, aku in yellow team,go yellow,go go...hehehehe..



sesi pendaftaran


Kul 5 masuk bilik hotel,rest & tunggu dinner buffet jew, malam ni free & easy so melepak je la, aku ,kak zaty & kak nani pi jalan2 masuk hard rock tengok apa yang patut.Lepas jalan2 balik hotel terus membongkang tido.

First day session bangun awal breakfast kul 8 coz kul 9 start sesi da,aku x join sangat sebab preggy kan.join mana yang mampu je, tapi seyesly xtiviti memang best,yang aku ingat ulat gonggok hahaha coz masing2 mengeluh lepas tu kata sakit pinggang.Aku join sesi buat baju pakai kain  jew yang lain2 kena lari2 bagai so aku x join la.Aku dok kat tepi je ngan kak Asmalila.




yellow team


Axtiviti habis kul 5,siap2 tuk dinner coz Annual Dinner start kul 8,harap2 dapat grand lucky draw la konon tapi x dapat kuikuikui.Theme Annual Dinner kali ni Hawaian,Performance sume dari staff da tahu macam biasa It akan menang coz dorang happening.Dinner habis kul 11.30,balik bilik tido coz esok ada satu sesi lagi.


CSD & knowledge management & training

 


member kamceng baik punya heheh
pose dulu





Second day session lepas breakfast main tepuk jepun ,all sesi suma dalam ballroom jew,sib baik da x keluar kalau x masing2 fengsan coz semalam nye xtiviti sakit badan dorang kata x hilang lagi hehehe.Sesi habis kul 11 coz nak pi pusing2 Penang & carik jeruk Pak Ali, ni ikut masing2 sape nak pegi2 yang x nak pegi ley melepak kat bilik.Aku ngan geng2 melepak kat swimming pool teman kan dorang mandi aku melepak kat tepi je coz baju swimming x ada.


Kul 12 lunch ,kul 1 lebih kitaorang da gerak balik KL,sebelum naik bas ada sesi bergambo macam2 pose ada aku amik yang mana aku bekenan je heheehe.sampai KL kul 8 malam,penat ya ampun huhuhu.

Agak2 tahun 2015 ada lagi x teambuilding?? rasa macam x ada je hahaha..opsttt...


tetiba aku menyelit hahaha.. busyra ,intan & zarina dorang sdd dept

Abacus staff with corporate shirt



suke suki pose hahaha

About Masita Eyta

Blogger

I Do My Own Thing And I belive What I Do Is The right Thing

0 comments:

Catat Ulasan

Assalammualaikum
kalau rajin silalah komen...nanti saya blogwalking ok :)