Ahad, 26 Julai 2015

Aidulfitri 2015

17-21 August 2015



Alhamdulillah tahun lepas raya berdua tahun ni bertiga,first raya kat rumah parents aku dulu,tapi malam raya tu balik rumah mil coz ada takbir raya kan,kul 11 malam balik rumah parents aku pulak .Pagi2 en husband & family pi sembahyang raya.Aku x pi coz ada si kecik ni.


Ingat kan tahun ni nak baju raya sama la color grey,alih2 baju kurung moden aku  x muat huhuu coz buat before preggy ,ingatkan size badan x berubah confident okeh pakai pagi raya sekali x muat daa,sib baik ada baju lain,x sama jugak la color tahun ni hahaha,ok make sure next year sama .


pose berdua sikecik tido masa ni

Balik dari sembahyang raya,kitaorang bermaaf-maafan,tahun ni yang balik kg kakak aku no 5,no 6 ,no 7 & abg aku,kakak2 yang lain dok dekat so dorang balik hari je biasanye lepas zohor ada la dorang datang.

aku,mak,ayah,kak tam,kak ya ,kak yu & abang


mak ,ayah & cucu2 nya

Habis sesi bermaaf-maafan kitaorang makan sesama,habis makan je saudara mara belah mak & ayah sampai x henti2 pulak tu sampai la kul 4 petang,kawan2 sekolah aku & husband pon ada datang ,Ya ampun penatnya.Sib baik ada si kecik jadi ley la jugak aku mengelat hahaha.


member2 sokalah datang beraya

Ramai sangat tetamu yang datang lemang & rendang habis,kitaorang buat lontong pulak,kul 5 je lontong habis ,so decide jom pi beraya hahaha,kitaorang pi rumah kakak aku yang no 3 sekampung je pon heheh pastu berkonvoi 3 kereta pi rumah kak long aku di kg awah.Balik beraya kul 10 malam,sampai rumah sume kepenatan.


Second raya baru balik rumah mil,rumah mil lagi la ramai tetamu x henti2 datang walaupon da hari raya ke dua,memang kitaorang x kemana2 pon,dok rumah melayan tetamu jew.Sebelum balik sempat la berpicca ber3.



 

Third raya mil ajak beraya ke melaka & tangkak kitaorang gerak kul 8 ,4 kereta sampai melaka kul 11,biasa la da beraya masa tu memang cepat je.Sebelah petang kul 3 gerak ke tangkak,balik pahang balik kul 11 malam sampai rumah kul 2 pagi, sian si kecik penat tapi baik tido jew.


sebelum gerak ke melaka & tangkak sempat welfie dulu ngan hubby

Fourth day raya aku kat rumah mil lagi, member2 datang beraya sume nak tengok si kecik,alhamdulillah murah sangat2 rezeki si kecik banyak dapat uit raya,tuk die je almost 1k,Alhamdulillah.Malam raya ke 4 ni aku pi beraya rumah bff sekg Azie & memang da berjanji ngan member sorang lagi Za nak beraya malam rumah Azie,kul 8 lebih sampai kul 10 beraya rumah Azie.


Thanks Moniey & Noryn datang beraya
bff since tadika hehehe


Hari raya ke 5 bff pulak datang beraya, thanks Lin raya ke 5 pon ke 5 la janji datang kan,ni kat rumah mil ,rumah dua2 parents dekat so kitaorang memang jap ke sana jap ke sini hehehe.





22 July husband da start keje so die balik KL dulu, aku stay kat kg coz cuti maternity sampai 27 July.Huuurm...da cuti lama2 ni malas tol nak start keje..ooohh..tidaaak..


Kalau ada rezeki azam next raya nak baju sedondon,kalau x dapat jugak entahla hahahaa.


About Masita Eyta

Blogger

I Do My Own Thing And I belive What I Do Is The right Thing

0 comments:

Catat Ulasan

Assalammualaikum
kalau rajin silalah komen...nanti saya blogwalking ok :)