Ahad, 20 Oktober 2013

Engagement Day

 16-10-2013

16-10-2013 hari pertunanngan aku ngan die, niat memang x nak bertunang tapi mak aku ngan parents die beria2 nak jugak kitaorang bertunang,ikutkan die x nak coz die pernah bertunang bercinta bagai 7 tahun dengan ex die tapi x kemana da x ada jodoh nak wat macam mana.Tapi atas desakan family die akur dan kitaorang bertunang jugak..

Kami satu sekolah tapi seyesly masa sekolah kami x pernah bercakap , setakat kenal macam tu je..aku kenal die sebab die couple ngan budak kelas aku, masa tu x suke sangat tengok die sbb die feeling2 good2 gitu hahaha.. X sangka sekali berjodoh hahahaa..First meet April 2013, Kami berkawan lebih kurang dalam 6 bulan x ada bercinta pon kawan2 macam biasa je,berjumpa pon jarang coz die stay kat kg aku kat kl, bulan 10 rasmi bertunang .Masa bertunang bohong la kalau cakap x bergadoh, bergado saje kerja kitaorang hahahaha.. tapi kalau da jodoh tu gadoh macam mana sekali pon tetap bersama ..

 
Tapi satu cerita yang aku tak sedap dengo lepas aku bertunang Ex Tunang die  meroyan cakap macam2 kat wall fb die aku tau pon dari anak2 buah itupon after few days bertunang baru dorang cerita siapa Ex Tunang tu,aku tak amik port pon sebab fikir that girl x matang perlu ke meroyan2 kat fb cakap bukan2 pasal ex sendiri pada aku kalau kite burukkan orang yg pernah kite sayang sama macam kite burukkan diri kite sendiri.Yang paling aku tak boleh terima bila da putus nak ungkit macam2,kutuk macam2,padahal masa bersama orang yang dikutuk ni la banyak menolong ,Well manusia memang macam tu, tapi aku lain sikit aku punya pendapat  bila relationship over its over x perlu nak ungkit lagi nak cakap hukum karma la apa karma laa,melainkan kalau lepas over ada story yang x sedap contoh ex kite tuduh kite gelapkan duit die 100k ke , bagi die nasi kangkang ke tu ok la nak marah2, da bertahun kot putus tunang still x ley accept do no y,agak2nye da tuuut..opsttt...x baik burukkan orang,tapi pelik jugak biasa tengok kawan2 putus tunang xde la meratapi macam minah ni da macam orang mati laki.Lantak ko la naaaak x koser nak amik tau.
Aku letak soal jodoh pada ketentuan tuhan kalau die jodoh aku die tetap hak aku, kalau x ada nak buat macam mana pon x kan ada jugak.Dalam kata erti lain percaya pada qada' dan qadar..
Share Skit Pic Masa Bertunang, Simple Sesangat Hiikss...
 

 

 

 

 

 

 


 



 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berpose with Sibling's

 

 

kak ngah je yang x ada huhu

 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terima kasih mak for everything

 

 

 

 

Bersama en tunang

 

 

 

 

Thanks bff sudi datang dari KL 

 

 

 

 

 


About Masita Eyta

Blogger

I Do My Own Thing And I belive What I Do Is The right Thing

0 comments:

Catat Ulasan

Assalammualaikum
kalau rajin silalah komen...nanti saya blogwalking ok :)