Ahad, 31 Mei 2015

Preggy


6 Month's After Merried


After 6 month married aku disahkan mengandung , Alhamdulillah, perubahan permulaan mengandung x ada rasa2 apa2 pon en husband yang loya dan pening2,aku cuma lewat datang bulan 5 hari, aku punya period memang ngam2 bila lewat 5 hari hati terdetik mengatakan aku preggy tapi x nak excited sangat aku diamkan dulu, diam2 aku beli pregnant test & test sendri kat rumah masyaAllah happynye bile nampak dua line keluar, bila inform husband2 rasa sangsi coz line kedua tu x berapa clear, katanya jom pi klinik check, pi klinik sama jugak doc buat urine test tapi klinik punya nampak terang 2 line keluar & doc scan tapi janin masih kecil so x nampak sangat tapi kantung janin doc kata ada dan mintak aku hati2 & kena  jaga makan, keluar bilik doc aku inform husband yang aku sah preggy die wat muke slumber nak kata happy pon x nak kata x happy pon x..masa tu rasa nak marah pon ada tapi aku malas nak mik port wat deek je..Al kisahnye die lagi x cited rupanya habis dicanangkan kat family die anak2 buah die kawan2 die boss dia yang aku preggy hehehe..konon nak wat sado tp x sado hahahaha..


Alhamdulillah dugaan masa mengandung x ada sangat ..cuma x boleh bau nasi yang baru masak tu , bau hanyir ayam ngan ikan , x masak dua bulan kesian en husband tapau je hehehe ..yang penting 2 weeks preggy hari2 aku nak makan burger gerai tu hari2 la en husband carik kan.. muntah tu boleh kire je berapa kali syukur sangat2 aku x ada alahan yang kuat, tengok member opis punya alahan takut nak mengandung tapi bila aku mengandung Alhamdulillah x macam tu rezeki masing2 kan..Mengidam buah salak & rambutan ALhamdulillah dua2 dapat , masa mengandung aku suka sangat makan jambu batu x tau la kenapa hari2 memang nak , buah salak senang plak nak dapat time preggy tu yang susah buah rambutan lama jugak la baru nak dapat, en husband beli kat jalan imbi kesian die main kejor2 ngan ahso hehehe ahso tu naik moto jual rambutan pusing2 jalan imbi,masa pickup husband balik keje xcited sangat sebab dari jauh da nampak rambutan tapi bila makan sebiji dua je pon...lebih en susband yang makan hehehe..


4 Bulan preggy baru nampak aku mengandung , itupon kalau dari depan kalau dari belakang memang orang x kan tau aku mengandung.even 8 bulan mengandung dari belakang pon orang x akan perasan aku mengandung kalau orang tu x kenal aku la, sebelum preggy berat aku 50kg 9 bulan preggy berat naik 65kg, seksa jugak nak bawak perut tapi seronok sangat time preggy sume orang care ade je rezeki nak makan tu sebut je ade je yang bagi..Bila perut da besar member2 opis & member2 luar cakap aku preggy nampak berseri2 ade yang cakap baby boy ada yang cakap baby gurl tapi instinct hati aku kata baby boy, 5 bulan scan doc cakap boy, last scan masa 8 bulan pon doc cakap boy..

Alhamdulillah its a boy ...Aku amik cuti maternity awal 1 week,husband risau dalam keadan sarat nak turun naik tangga office & rumah better cuti awal & rest,Due aku 29/5 harap2 semua di permudahkan,cuti awal borink ooo makan tido makan tido je tu yang kembang tp sib baik la aku ni tinngi so x nmpak la sangt gem nye .





menghitung hari detik demi detik huhuuhu

36 of weeks preggy













About Masita Eyta

Blogger

I Do My Own Thing And I belive What I Do Is The right Thing

0 comments:

Catat Ulasan

Assalammualaikum
kalau rajin silalah komen...nanti saya blogwalking ok :)