Isnin, 28 September 2015

BALOK KUANTAN ,PAHANG

26 September 2015

 

 

Beraya ke kuantan rumah besan kak long,aku & hubby mula2 malas nak follow coz kereta kawan pimjam, tapi kak long dan anak2  buah beria2 ajak,so kitaorang pon follow,gerak dari rumah kul 12 tengahari biasa la ramai2 bersiap nak tunggu tu memang lama la kan hahaha.

 

Sampai kuantan dalam kul 2 lebih masing2 da kelaparan lama gak pusing2 kuantan tu nak cari kedai makan yang sedap,banyak tutup coz masih mood raya kan.Ingat nak makan tepi pantai tak kesampaian sebab sume tutup & bukak petang kul 6.

 

Dapat makan da kul 3 lebih adoii menguji sungguh hehehe,pi umah besan kak long kul 4 sampai da nak kul 5, minum petang jap, then anak2 buah sibuk ajak pi pantai nak melepak kat sana.Kak long x pi coz nak menyembang ngan besan die,kitaorang je yang pi,anak ibu kena tinggal ngan maklong coz cuaca x elok jerebu .Mak long bising kata umar tinggal hehehe,bagus anak ibu diam je dok ngan mak long die.

 

lama x berdetim berdua macam ni hehe

Aktiviti kat pantai ni kitaorang naik menatang ni x sure apa namanya hahaha,ikutkan satu 50 ringgit kitaorang amik 4 bayar 100 je coz owner  menatang ni kawan anak buah.Da la aku pakai mini kurung klakor gile hahaha,sib baik ada pakai seluar kat dalam,mula2 malas nak naik coz rasa cam tak sesuai je kan pakai baju kurung nak naik menatang ni,tapi hubby pujuk ajak naik gak ngan die.So naik gak la pusing2 pantai dalam 1/2 jam kul 7.30 balik rumah besan kak long .


Kul 8.30 malam kitaorang gerak balik jerantut,sebelum balik sempat singgah butik AidiJuma,walaupon aku x minat bawal aku amik jugak 2 helai coz en hubby belanja .Sampai rumah kul 10 malam.

Biasa time raya je ley keluar macam ni, so tengok next year raya plak apa plan hehehe.







sib baik ada seluar kalau x payah nak naik menatang ni hahaha
 
welfie time



abang long sibuk ngan hp haha



welfie berdua gelap pic coz da kul 7 ekeke

About Masita Eyta

Blogger

I Do My Own Thing And I belive What I Do Is The right Thing

0 comments:

Catat Ulasan

Assalammualaikum
kalau rajin silalah komen...nanti saya blogwalking ok :)