Jumaat, 9 November 2012

Cameron Highland

 

14-11-2012


Last pegi Cameron x salah aku masa form 4 ngan family, so kali ni pegi ngan bff, sayang Conna x dapat pegi masa ni coz da kawin so masa lebih kepada family la & kitaoarng pon x nak kacau honeymoon mood die hehehe.

 

Kitaoarang gerak dari KL kul 7 pagi saja gerak awal sebab tau ti mesti banyak kali stop, teruatama kat RNR sebab si Ej memang kerap nak terkencing je hehehe, kitaorang pi naik kereta Ej budget minyak kerete ,tol & hotel sorang kena spend dalam 200++ je.Tak termasuk duit makan ye duit makan sendiri2 la.


Kitaorang decide nak stay kat area Brinchang coz nak pi pasar malam Brinchang pasar malam ni kalau x salah aku ada hari sabtu & ahad je kebetulan kitaoarang pegi hari ahad cun sangat la kan.Sampai Cameron dalam kul 11 pagi camtu terus pi Strawberry Café coz nak carik strawberry milk shake lepak kat situ lama gak, biasa la kalau pegi ngan Nani kalau x de 200 pose x sah kejenye bergambo je ngan aku2 pon terjebak dulu aku x minat sangat bergambo2 ni sejak kenal Nani aku pon jadi hantu gambo hahaha.


Lama jugak lepak kat Strawberry Café ni , dalam kul 2 kitaoarng check in hotel,rest kan badan ,sempat la dapat selelap dua hehehe.kul 5 petang masing2 da lapo tahap gaban kuar cari makan sib baik area hotel tu ada restaurant masakan ala thai so pe lagi kitaorang serbu la hehehe,macam2 kitaorang order ,tomyam campur,telur dadar, siakap 3 rasa ,kalian ikan masin.


Lepas melantak kitaorang pi pasar malam semput gak nak naik bukit tu coz pasar malam atas bukit skit, da la lepas makan kan memang beseret la kaki nak naik bukit tu hahaha, macam2 kitaorang beli sebab murah,masing2 borong strawberry .






sib baik ada apek lalu , ley mintak tolong amikan gambo hahaha

Habis xtiviti pasar malam & pusing2 area hotel kitaoarang balik melepak dalam bilik, cuaca pon boleh tahan sejuk tu yang berat je mata, Keesokan paginye kitaorang ke Ladang Teh Boh,breakfast kat café atas ni & bergambo sakan kat ladang teh pulak.Seingat aku gambo kat atas ladang teh ni je almost 300++ pose tapi aku attach separuh je kalau sume kang nampak batak la pulak hahaha.





Sebelum balik sempat singgah kat pasar pagi dorang sempat lagi la menghabiskan sisa baki duit tu hehehe,lagipon masing2 x puas nak makan strawberry chocolate ,nak cari banana chocolate takde masing2 menyesal x beli banyak2 kat pasar malam semalam coz banana mix ngan chocolate lagi best rasanya ,tu pada tekak kitaorang la tekak korang x tau hehehe.


Gerak balik dalam kul 2 petang camtu , sampai KL sempat singgah kat restoran Jejantas Sungai Buloh,acara makan tu memang wajib pada kitaorang setiap kali hangout bersama rugi kot kalau x makan .









Next destination Kuala Gandah & Deerland Pahang.

 






About Masita Eyta

Blogger

I Do My Own Thing And I belive What I Do Is The right Thing

0 comments:

Catat Ulasan

Assalammualaikum
kalau rajin silalah komen...nanti saya blogwalking ok :)