Rabu, 26 Mac 2014

Trip to Port Dickson & Melaka


 TRIP TO PORT DICKSON WITH  SMKKK BFF



Kitaorang pegi 4 biji kereta ,masing2 gerak sendiri & jumpa kat home stay je homestay ni tak jauh dari pantai dalam 10 minit je,gerak pagi sampai sana dalam tengahari,sampai sana carik kedai dulu nak beli barang2 tuk wat BBQ & tuk breakfast pagi esoknye.Motif trip ni nak celebrate besday Oyie, Lin & Rill.
sempat lagi pose masa beli barang hahaha
peace yooo !!


hadek zam yang rajin

Sampai homestay lepak2 hilangkan penat pastu prepare tuk BBQ malam nanti nasib baik oyie bawak kawan die dak Zam ni terrer masak uols so senang la sebab sume mende die nak buat so kitaorang tolong2 je mana yang patut. Kul 8 lebih da start membako.Lepas membako celebrate besday Oyie, Lin & Rill,dorang cam budak2 coz main calit2 cream cake kat muka hahaha udah sume bercalit cream malam tu, Yang surprise dorang celebrate sekali wedding aku kebetulan trip ni seminggu selepas aku kawin,terharu sangaaad..sob..sob..sob..hehehe..malam siap ada theme lagi army hahaha sebab si rill army.

 

Army Theme hehehe








Celebrate Besday & Wedding Moment







Pagi breakfast goreng sosej & nugget je bawak bekal coz nak picnic kat pantai ,lepas makan terus gerak pi pantai sampai sana mandi manda,tanam en Oyie &  siap main baling selipar hahaha.

 



Oyie yang feeling2 mermaid paduhal dugong wakakaka

Check out kul 12 , sebelum check out biasa la mesti amik gambo dulu, macam2 pose ada tapi aku attach beberapa  je pic ti banyak2 semak la pulak kan ...hehehe..




Nak balik kl awal sangat so decide nak pi museum army je sebab x jauh da alang2 kan.En Rill je yang balik dulu sebab die nak ke lumut jauh lagi perjalanan die. 

So Rill gerak balik dulu, kitaoarng meneruskan perjalanan ke museum tu orang x ramai tapi cuaca panas yang amat,macam2 pose kitaorang buat kat jambatan gantung ni hahahah panas pon panas la hahaha ...






macam2 hal hahaha

punya la panas tapi nak jugak berpicca hahaha

Dalam kul 3 petang kitaorang berpecah Oyie & zam blik genting, Lin & Family balik Shah Alam aku & husband terus ke Melaka berhoneymoon katanya hehehe.

 

Aku menginap di Pantai Puteri Melaka, motif nak pi pasar malam tepi pantai tu hahahaha ,lagi pon dekat ngan rumah kakak aku so boleh la visit die sekali esoknya kan.Hotel ni Islamic style ok harga pon xde la mahal sangat ,sampai hotel ni lebih kurang kul 6 petang elok sangat pasar malam da start lepas check in terus turun pi pasar malam tapau apa yang patut tuk dinner,








Esoknye call kakak aku soh die siap2 ajak kuar sesame kitaorang pi Afamosa Bandar Hilir coz ank buah nak pi sana, kat sana aku & anak buah naik Tamingsari,en husband x naik sebab gayat hahaha kakak aku pon x naik coz de baby 8 bulan dorang tunggu kat bawah je,lepas tu naik river cruise malam aku & husband gerak balik KL.













About Masita Eyta

Blogger

I Do My Own Thing And I belive What I Do Is The right Thing

0 comments:

Catat Ulasan

Assalammualaikum
kalau rajin silalah komen...nanti saya blogwalking ok :)