Isnin, 2 Februari 2015

USS , JPO & Melaka Trip

~UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE~

 

The best trip ever I had with bff, kitaorang pegi 9 orang ,from KL drive to JB naik 2 kete,kat JB kitaorang stay kat Tune Hotel Danga Bay,Pergi hari Ahad , dari KL drive kul 10 malam camtu sampai sana lebih kurang 1 pagi, sampai2 tido masing2 penat.

Esoknye aktiviti pagi2 da terpacak depan hotel tunggu shuttle bas datang, biasa la berselfie , welfie bagai kebetulan sume yang pi sume kaki berpicca , hahaha,jadi masa menunggu tu tak terasa lama coz sorang Nye pose je da lebih 10 kalau 8 orang paham2 je la hahaha..




Bas sampai dalam kul 8 lebih camtu from Danga bay ke USS dalam 45 minute je, so sampai sana lom kul 10, gate USS pon lom bukak lagi hahaha,driver bas tinggalkan kitaorang kat situ & dorang akan pick up balik kul 6 petang, sampai2 orang da ramai ,amik peluang bergambo kat pintu masuk USS dulu, dalam kul 10 baru beratur kat pintu masuk.






First kitaorang masuk Sesame Street  -Spaghetti Space Chase masa sekolah dulu suke gak la tengok cartoon ni da beso macam x minat plak , nak beratur makan masa jugak walaupon x pegi time peak season orang yang datang boleh tahan gak, kalau time peak season lagi teruk agaknye nak beratur huhuhu.

 


Second masuk  transformer , yang ni best sampai 3 kali ulang alik pi beratur hahaha da macam budak2 sekolah rendah, makan masa jugak nak beratur tapi seronok punya pasal sanggup hahaha. After transformer pi makan , makan kat kedai Arabian coz yang ni je rasa ok , satu set duit kita dalam 30 hengget , rasa ok la boleh telan lagipon masa tu da lapo masing2 dapat makan sume senyap hahaha.lepas makan nak masuk Jurassic Park tapi orang beratur lagi la ramai x sanggup rasanya nak beratur dalam panas tu.Sempat la beratur separuh jalan hahaha.






Moment Transformer The Ride





So kitaorng pusing2 n Nampak Revenge Of The Mummy ok la Nampak macam best guess what ?????kalau bagi aku duit 100 pon aku fikir 10 kali nak masuk balik hahahaha,seyesly die punya ride @ roller coaster die rasa macam nak tercabut nyawa naik, masa beratur belagak konon ala ni biasa ni mesti macam transformer gak sekali hamek ko da la gelap nak mampus dalam tu,kalau korang x percaya cuba la, setiap kali die reverse setiap kali tu jugak rasa nyawa melayang kitaorang punya menjerit tu jangan cakap la macam mana hahaha bila keluar masing2 sore serak wakakaka..kalakor kalau ingat balik tapi seyes five star aku bagi pada yang create Revenge Of The Mummy ni punya ride seyesly mencabar gile pada aku.

Moment Revenge Of The Mummy










Keluar mummy tu masing2 penat sebab menjerit &masing2 x habis menyumpah ride tu hahahaha, lepas tu pusing2 jumpa Madagascar masuk kat sini pulak kalau tuk budak2 ok la,tuk kitaorang rasa macam biasa , relax je masuk kat sini , tengok show dorang alalala comel je menari2.seronok jadi budak2 balik naik yang pusing2 tu ntah pe namanya x igat da hiiksss..

 Moment at Madagascar & King Julies
















Lepas masuk Madagascar kitaorang masuk Far Far Away kat sini borink skit tapi rugi kalau x masuk sebab da alang2 pegi kan,sempat snap pic lompat2 , sume orang tengok tapi kitaorang buat deek je hahaha,pada kitaorang moment2 cm ni rugi kalau x ada bukan senang nak travel ramai2 camni,coz masing2 de family bila dapat keluar sama rugi kot kalau x snap picture bagai2 kaaan..


Moment at Far Far Away







Banyak2 gambo yang ni paling aku suke walaupon aku lompat yg paling tinggi hahaha , rasa da tinggi rupa2 nya x sedeeh.Dalam kul 5 ada walk street show sementara nak tunggu show tu kitaorang menghabiskan masa pusing2 universal tu masuk lagi mana yang x masuk & tengok walk street show tu banyak pic yang ada masa tu tapi kang attach banyak2 jenuh plak panjang page ni hahaha, so mik yang mana ada jew la..








 Habis walk street show kitaorang da penat sesangat badan jangan cakap la da ber lemuih ngn peluh hahah , sebelum balik sempat pose dulu kat bus stand gigih walaupon masing2 da penat mana taknye seharian kat sana dalam kul 6 lebih bas sampai kitaorang balik hotel, malam dinner sama2 kat area hotel & tido coz masing2 da kepenatan , kul 12 check out kitaorang gerak pi JPO.


~JOHOR PREMIUM OUTLET~


kalau x berpose ber3 x sah hahaha msuk2 da pose dulu kikiki

Alang2 da ada kat Jb so kitaorang amik peluang pi JPO,seronok kalau bawak duit banyak sebab harga memang murah nak di bandingkan ngn butik2 dorang yang ada kat KL,semua masuk kecuali Coach sebab x larat nak beratur panjang,hasil tangkapan kasut kat Nose,perfume kat Victoria Secret,Handbag kat Esprit.Time lunch kitaorang buat surprise kat Shira ,celebrate besday die.Dia menangis sebab terharu tak sangka kitaorang wat surprise besday kat situ heheh Shira2 si duchess yang comel.












sebelum balik macam biasa Pose dulu la hahaha


~UMBAI MELAKA~

Siap makan time to back to KL malas jangan cakap la sebab masing2 da seronok jumpa,kitaorang berpecah kat sini coz satu kereta terus nak balik KL & satu lagi nak pi Melaka,nak carik coconut shake,Yun,Anna,Ida &Chandra balik KL terus, aku Ej,Nani, Arna & Shira travel pi Melaka,sayang sampai sana coconut shake yang glamer tu da tutup,sebab da kul 7 malam, uwaaaaaaaaaaa sedeh,nak tutup kesedihan pi makan seafood kat Umbai Melaka.

Sampai Melaka aku naik kerete ngn en tunang sebab en tunang datang wat surprise ,masa ni lagi sebulan nak nikah tetiba wat surprise,suprise la sangaad hahaha .Lepas makan aka melantak sebab masing2 lapar tahap gaban kitaoarng konvoi balik KL sama2.

 

Moment at Umbai Melaka Seafood















About Masita Eyta

Blogger

I Do My Own Thing And I belive What I Do Is The right Thing

0 comments:

Catat Ulasan

Assalammualaikum
kalau rajin silalah komen...nanti saya blogwalking ok :)